Praktijkboek Dynamische oordeelsvorming

Een middel tot ontwikkeling van mens en organisatie

Praktijkboek Dynamische oordeelsvorming
prijs: € 49,50
bestellen:
inhoudsomschrijving:

Individuele beslissingen en groepsbesluiten bepalen wat er in de wereld gebeurt. De huidige tijd noodzaakt mensen en organisaties om onder hoge tijdsdruk keuzes te maken. Dit heeft het risico van te snel genomen besluiten waarvan de consequenties onvoldoende zijn doordacht en die niet leiden tot het beoogde resultaat. Dit Praktijkboek biedt hulpmiddelen om als persoon in korte tijd te komen tot doordachte werkzame besluiten en als groep tot doordachte gedragen, werkzame besluiten. In essentie gaat het hierbij om het beantwoorden van de vragen: Waar gaat het mij nu echt om? Waar gaat het jou nu echt om? - om vervolgens, als het gaat om een groepsbesluit, de uitkomsten van deze vragen met elkaar in dialoog te brengen ter beantwoordding van de vraag: Waar gaat het ons nu echt om? Dynamische Oordeelsvorming® is voor het omgaan met deze vragen een instrument bij uitstek. Als model en methode is het gebaseerd op het proefschrift van Lex Bos Oordeelsvorming in groepen (Wageningen 1974). Managers van afdelingen, projecten, scholen, kleine en grote instellingen en bedrijven, trainers, coaches, therapeuten, mediators, procesbegeleiders en vele anderen kunnen profijt hebben van dit boek.

inkijkexemplaar: bekijken
overige informatie:
  • 1e druk (2014) |
  • gebonden |
  • 17 x 24 cm |
  • 540 blz |
  • ISBN: 9789062388738
recensie

Lees hier de recensie van Marijke Steenbruggen.

-----------------------

Dynamische Oordeelsvorming (DO) is een instrument waarmee mensen, individueel en in groepen, kunnen komen tot gefundeerde conclusies en weloverwogen besluiten. Het is gebaseerd op het proefschrift 'Oordeelsvorming in groepen' (Lex Bos, 1974) en nu, veertig jaar later, komt het Praktijkboek uit onder auspiciën van stichting Dialoog. Het boek, dat is geschreven door negentien auteurs uit verschillende vakgebieden, heeft als doel de lezer te motiveren en stimuleren om zelf met DO aan de slag te gaan. Het is zo opgebouwd dat je na het lezen van de leeswijzer, inleiding en het eerste deel, bij elk gewenst hoofdstuk kan instappen. [...]
 
Lees de hele recensie op http://www.deboekensalon.nl/dbs/book/353270
 
--------------------------------
 
Op de website van de "Managementsite" wordt uitgebreid aandacht besteed aan dit boek. We bevelen u dit ten zeerste in uw aandacht aan.
 
---------------------------------
 


Webwinkel

Direct kopen bij de uitgever en vanaf € 20,- gratis verzending. Meer info.
naar webshop »