Dichter bij de bij

Op weg naar natuurlijk imkeren

Dichter bij de bij
prijs: € 26,95
bestellen:
inhoudsomschrijving:

 

Dichter bij de bij is het fascinerende bijenboek van Alma Huisken, groenauteur, bio-tuinier en -imker. Als je ook maar iets voor bijen voelt zit je met dit boek helemaal goed: het is een bruisende bron van kennis en wijsheid over het bijenleven. Of je nu imker bent, imker wilt worden of bijen een prettig(er) leven gunt, Alma sleept je de wondermooie bijenwereld in en... je komt er als rijker mens uit.
   
Aanvankelijk doodsbang voor een bijensteek, maar evengoed geïntrigeerd door deze boeiende insecten, nodigde Alma 'op leasebasis' honingbijen uit in haar tuin; ze raakte gegrepen en werd toegewijd biodynamisch imker. Gloedvol vertelt ze over haar avontuurlijke 'reis met de bijen', op weg naar natuurlijk imkeren.
Ze neemt een gretige duik in de bijenhistorie, etaleert een keur aan korven en kasten, kraakt een reële, kritische noot over de omgang met honingbijen en breekt een lans voor de zwarte oerbij. Warm pleit ze voor het zaaien van massa's (biologische) bloemen, want bijen helpen of houden begint met een gevarieerde, voedzame habitat. Een royale lijst van geschikte bijenplanten voegde ze toe.
   
Voorts bevat dit liefdevol geschreven boek: verrassende verhalen over honing, stuifmeel en was, ontroerende bijengedichten, sfeervolle tekeningen én 24 beproefde honingrecepten. De prachtige foto's zijn van Doortje Stellwagen.

inkijkexemplaar: bekijken
overige informatie:
  • 1e druk (2017) |
  • flexicover |
  • 17 x 23 cm |
  • ISBN: 9789060388136
recensie

 

'Dichter bij de bij geeft je een schat aan praktische informatie en leidt je binnen in de magische bijenwereld. Het leest als een meeslepende, ontroerende en soms hilarische roman. Koop dit boek!' de Volkskrant

 

'Met rode oortjes gelezen. Een spannend en inspirerend verhaal.'Trouw

 

'Nu al hét bijenboek. Van Huiskens hand verscheen een indrukwekkende rij titels die in geen boekenkast mag ontbreken. Dichter bij de bij hoort daarbij.' De TelegraafWebwinkel

Direct kopen bij de uitgever en vanaf € 20,- gratis verzending. Meer info.
naar webshop »