Je kind beter begrijpen

Ieder kind zijn eigen constitutie

Je kind beter begrijpen
prijs: € 13,00
bestellen:
inhoudsomschrijving:

 

Dit boek gaat over kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar. Het kind werkt gedurende deze jaren fysiologisch gezien aan zijn lichaam om het tot een geschikte eigen behuizing om te werken. Hoe dat proces verloopt, bepaalt mee het levensgevoel van het kind. De één vindt een verandering van het dagritme prima, de ander voelt zich verstoord of onzeker. Het ene kind gaat graag naar bed en kruipt zijn holletje in, de ander komt er tien keer uit en verteert luidop alle indrukken van de voorbije dag.
Lees in dit boek over het eigene en unieke van jouw kind. Hoe ontwikkelt het zich, welke talenten vertoont het, hoe reageert het op het leven? Je kunt leerzame waarnemingen over je kind opdoen en krijgt tips mee, hoe met de diverse typen kinderen om te gaan.

De foto's in het boek zijn gemaakt door Stephanie Kooijman.

series: Opgroeien
overige informatie:
  • 2e druk |
  • paperback |
  • 14 x 20 cm |
  • ISBN: 9789060388037
recensie

"Kinderen zien er onderling niet alleen heel verschillend uit, ze zijn ook van binnen heel verschillend, bijvoorbeeld qua karakter en gedrag. Er bestaan wat dat betreft grote tegenstellingen. Het ene kind is heel kwetsbaar en teer, het andere robuust en stevig. Het eerste kind is heel gevoelig, het tweede kan tegen een stootje. In dit praktische boek gaat Loïs Eijgenraam nader in op die verschillen en hoe je daar in de opvoeding op in kunt spelen. Het eerste kind heeft vaak ook een rijke fantasie en moet je begeleiden om in de harde aardse werkelijkheid thuis te raken. Het tweede kind is zo actief en stoer dat het geholpen moet worden om tot rust te komen en zich innerlijk te laten raken."

Lees de hele bespreking op de website van Antroposofie MagazineWebwinkel

Direct kopen bij de uitgever en vanaf € 20,- gratis verzending. Meer info.
naar webshop »