Het hele jaarFEESTEN

Thuis jaarfeesten vieren in de herfst en winter met Lisa Wade en Daan Rot

Het hele jaarFEESTEN
prijs: € 19,95
bestellen:
inhoudsomschrijving:

Een boek over hoe je dat nu doet, Sint Maarten op tijd voorbereiden, iets origineels hebben voor Sinterklaas zonder dat je van alles vergeet en ondertussen je kinderen op tijd naar school brengen en werken en eten koken. Dit boek is een heel praktische hulp voor ouders die echt iets goeds willen met hun gezinsleven, de jaarfeesten willen vieren én het druk hebben in hun werkleven. Bedankt Lisa en Daan! Jullie nodigen ons uit om samen naar buiten te gaan, samen het eten voor te bereiden, verhalen te vertellen en veel te zingen. Het boek inspireert, is geen naslaggids, maar haalt uit het antroposofische gedachtegoed datgene, wat tegenwoordig van pas komt en goed te doen is. Dit eerste deel begint met 11 november / Sint Maarten en behandelt de herfst- en winterfeesten.

In dit deel van Het hele jaarFEESTEN vieren we de herfst en winter.
Ook verscheen de editie: Het hele jaarFEESTEN lente en zomer 


En houd Facebook en Instagram in de gaten voor leuke filmpjes, liedjes en last minute tips! www.facebook.com/hethelejaarfeesten

 

series: Feestdagen
overige informatie:
  • 2e druk (2020) |
  • gebonden |
  • 20 x 24 cm |
  • ISBN: 9789060387924
recensie

"Ik ging naar een katholieke basisschool. En hoewel ik mezelf nu niet tot de gelovigen reken, denk ik met een warm gevoel terug aan de feesten en rituelen. De traditionele liedjes, het kerstverhaal naspelen en Drie Koningen zingen. Alles vergezeld van magisch kaarslicht en verkleedpartijen.
Tijdens mijn duurzame en alternatieve zoektocht als moeder, ontdekte ik dat de Vrije School deze feesten ook viert. Niet ter ere van een God, maar met aandacht voor de natuur en wisseling van de seizoenen. Via het instagram-account van Maandag Daandag zag ik dat bij die jaarfeesten nog mooiere rituelen horen: bloemenkransen, springen over vuur en samen lekkere dingen bakken. Dat wil ik ook! Maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Op internet vind ik veel achtergrondinformatie, maar…"
Lees verder op:Laura en James

"Antroposofische feestbeesten
In eerste instantie schrok ik even van de hoeveelheid feestelijkheden tussen 11 november en 31 december waar mijn kinderen blijkbaar sowieso nog geen weet van hebben. Ze gaan niet naar de vrije school en veel van deze festiviteiten zijn gelinkt aan de antroposofie. De verhalen erachter zijn vaak prachtig. En dat is wat dit boek zo mooi doet, het geeft je handvatten om die verhalen meer naar voren te halen en daarmee de commerciële overvloed wat te verdringen. Zonder dat je je direct hardcore aan de reglementen van de feesten moet overgeven."
Lees meer op: EcomamaWebwinkel

Direct kopen bij de uitgever en vanaf € 20,- gratis verzending. Meer info.
naar webshop »