Benjamins boom

Benjamins boom
prijs: € 14,50
bestellen:
inhoudsomschrijving:

Benjamin wil zijn moeder het mooiste verjaardagscadeau geven. Zijn grote zussen maken een prachtige tekening en bakken een lekkere taart, maar Benjamin mag niet met hen meedoen. Hij droomt ervan zijn moeder de mooiste boom van de wereld te geven. Opa belooft te helpen, maar Benjamin is teleurgesteld over de zwarte stok die opa hem geeft. Hoe kan die kale tak ooit een mooie boom worden? Dan veranderen de seizoenen en zo ook het boompje. Zal Benjamins boom tot bloei komen?

Dit betoverende verhaal over geven en geduld en de veranderende seizoenen wordt tot leven gebracht door Bernadette Watts’ prachtig gedetailleerde illustraties van de natuur om ons heen.

Vanaf ca. 4 jaar

inkijkexemplaar: bekijken
overige informatie:
  • 1e druk (2015) |
  • gebonden |
  • 21,9 x 29,4 cm |
  • 32 blz |
  • ISBN: 9789060387566
recensie

"Benjamins mama is jarig. Zijn ene zusje maakt een prachtige tekening, het andere een heerlijke verjaardagstaart. Wat moet Benjamin geven? Het antwoord krijgt hij in een wonderlijke droom. De volgende dag vertelt hij erover aan zijn opa en die helpt hem. Maar zo’n onooglijk stokje in een potje - dat kan toch nooit de mooiste boom van de wereld worden? Boos verstopt hij het ergens in de tuin en staat met lege handen op de verjaardag. Dan gaat de zomer voorbij. Samen met zijn mama harkt Benjamin de bladeren bij elkaar en brengt ze naar de composthoop. En wat vinden ze daar? Heerlijk, die sprookjesachtige illustraties, om in weg te dromen. En een fijn compassievol verhaal. Voor jonge en oudere kleuters."

Simone Thomasse bewustzijnonline.nl/www.bewustzijnonline.nl/boeken.html

[...] "Benjamins boom is een schitterend prentenboek dat kinderen gevoelig maakt voor het wonder van de natuur, voor de wisselende seizoenen en de traagheid waarmee bomen en planten groeien. Dat vergt geduld en geloof. Mama vermoedt dat het stekje een mooie sierkers zal worden, Benjamin moet dat nog leren. Niet alleen het kleine stekje is veelbelovend, ook de kinderen uit het verhaal ontwikkelen zich tot waardevolle mensen die hun talenten ontplooien. Het talent dat in hun kindertijd al in de kiem aanwezig was - koken, tekenen en liefde voor de natuur -komt later tot volle wasdom. [...] "Bernadette Watts zet de knusse wereld van de kinderen en vooral de overweldigende kleurenpracht van de tuin in de wisselende seizoenen neer in frisse naïeve prenten vol sprekende details. Bloemen, planten en dieren, de gieter, de hark of het achtergelaten speelgoed komen tot leven en vervolledigen het verhaal."

Rita Ghesquiere www.lees-wijzer.be/jongeren/boek/benjamins-boom-0Webwinkel

Direct kopen bij de uitgever en vanaf € 20,- gratis verzending. Meer info.
naar webshop »