• ✓ Direct kopen bij de uitgever  ♥

  • ✓ Bestellingen worden op werkdagen direct verzonden

  • Gratis verzending vanaf €20,-

  • ✓ Laagste prijs voor al onze boeken

Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten

De reis naar binnen van mensen met dementie

Dementie betekent teruggaan in de tijd. Vroeger wordt nu en binnen wordt buiten. De moeder van de auteur stuit op een onverwerkte traumatische gevoelens uit het verleden die zich niet meer laten wegdrukken of corrigeren. Zij(door)leeft deze traumatische gebeurtenissen opnieuw, echter nu zonder het corrigerende en normerende 'ik'. Dementie geeft zo ruimte aan stilgezwegen trauma's uit het verleden.

In dit boek worden vier thema's uitgediept: 'Ouder worden', 'Dementie, de onontkoombare reis naar binnen', 'Dementie in de laatste fase: ligt hier nog een mens?' en tot slot: 'Dementie en euthanasie, een onmogelijke combinatie?' Elk thema wordt voorafgegaan door een stukje uit de biografie van mijn moeder. In zeventien jaar heeft zij alle fasen van de ziekte dementie doorlopen.

Elk van de vier bovengenoemde thema's zorgt voor veel vragen. Deze vragen hebben we voorgelegd aan de vertegenwoordigers van dertien verschillende maatschappelijke en religieuze stromingen in Nederland waaronder Boris van der Ham, Kardinaal W.J. Eijk, Dick Swaab en Rabbijn Awraham Soetendorp. Hun waardevolle bijdragen zijn uitgewerkt in elk hoofdstuk.

 

Drie uitgebreide interviews bij dit boek vindt je in dit extra materiaal:

 

https://drive.google.com/file/d/14FFzfQsMMflroHrQVzDahnnXR90o_iFy/view?usp=sharing

€ 24,95
Auteur Jan Pieter van der Steen
Genres Overgang naar de dood
ISBN 9789060389102
Bindwijze Gebonden
Pagina's 96
Afmetingen 23,1 x 15,3 x 1,3 cm

Laatste boeken