• ✓ Direct kopen bij de uitgever  ♥

  • ✓ Bestellingen worden op werkdagen direct verzonden

  • Gratis verzending vanaf €20,-

  • ✓ Laagste prijs voor al onze boeken

Dementie

Achtergronden en praktijkervaringen

Dit boek behandelt de belangrijkste vormen van dementie: de ziekte van Alzheimer, Vasculaire dementie, Frontotemporale dementie (ziekte van Pick) en de Lewy Body dementie. Het gaat in op de diagnostiek, begeleiding en omgang van mensen met dementie en beschrijft de oorzaken die tot dementie leiden.

Bij dementie is verlies van het geheugen een kernsymptoom. Met het verlies van het geheugen verdwijnen de herinneringen, de biografie en daarmee de basis van het ik. Voor sommigen wordt dit verlies van het ‘zelf’ als een ondraaglijk geestelijk lijden gezien. De vraag om euthanasie klinkt dan ook steeds vaker. Om dementie beter te kunnen begrijpen wordt in het boek de lichamelijke ontwikkeling van het geheugen beschreven.

In deze 2de druk, met toevoeging van twee hoofdstukken, wordt dieper ingegaan op de zin en het doel van het ouder worden, de kinderlijke ontwikkeling en de opbouw van de drie hiërarchische hersenlagen. Deze drie bouwstenen zorgen voor een beter begrip van de ziekte Alzheimer en de vier belevingsfasen (bedreigde-, verdwaalde, verborgen- en verzonken-fase) en maken de bijbehorende opdrachten voor de mens met dementie en zijn mantelzorger helder.

'Wat bijblijft na het lezen van dit mooie boek is de uitspraak: 'Liefde geven aan mensen met dementie is misschien wel de meest kostbare vorm van liefde. Want liefde geven zonder er iets voor terug te krijgen is voor een mens uiterst moeilijk'. Goed om te onthouden dus dat de liefde voor en de zorg aan mensen met dementie ons kan brengen van het hoofd naar het hart.' - Krista leest op Instagram

€ 23,50
Auteur Jan Pieter van der Steen
Genres Persoonlijke ontwikkeling, Persoonlijke groei, Overgang naar de dood
ISBN 9789060386231
Bindwijze Paperback
Pagina's 192
Afmetingen 22,6 x 15,1 x 2,9 cm

Laatste boeken