Synchroniciteit

De innerlijke weg naar leiderschap

Synchroniciteit
prijs: € 24,95
bestellen:
inhoudsomschrijving:

Synchroniciteit is niet alleen een inspirerend, maar ook een praktisch boek. Het stimuleert de ontwikkeling van die capaciteiten die nodig zijn om individueel en collectief - op persoonlijk, maatschappelijk en zakelijk gebied - onze toekomst zelf vorm te geven, in plaats van voortdurend te reageren op gebeurtenissen van buitenaf. Jaworski vertelt een hoogst persoonlijk verhaal. Hij laat aan de hand van zijn eigen ervaringen zien dat door een fundamentele verandering van focus een geheel nieuwe manier van ledinggeven kan ontstaan. Een vorm van leiderschap die niet gericht is op het verwerven van persoonlijke macht, roem en status, maar die het geheel dient - omdat dát alleen echt werkt. Inclusief een nieuw hoofdstuk over hoe dit boek het leven van talloze lezers heeft veranderd en een hoofdstuk waarin de innerlijke weg naar kennis verder wordt verdiept. Joseph Jaworski begon zijn carrière als advocaat bij Bracewell & Patterson in Houston, Texas. Hij richtte in 1980 het American Leadership Forum op en was sindsdien werkzaam bij de Royal Dutch/Shell Group in Londen, waar hij een innovatief programma ontwikkelde voor strategisch management in de 21e eeuw. Sinds 1994 is hij lid van de Raad van Bestuur van het Massachusetts Institute of Technology (M I T) Center for Organizational Learning.

overige informatie:
  • 12e druk |
  • paperback |
  • 18,5x22,5 |
  • 252 blz |
  • ISBN: 9789060384626
recensie

NBD Biblion op 25 september 2013

Met behulp van zijn levensverhaal vertelt de auteur hoe hij tot andere inzichten kwam over zelfontwikkeling en leiderschap. Zo vertelt hij over zijn gesprekken met zijn vader (aanklager bij de Watergate-affaire). met fysicus David Bohm (unificatietheorie) en bioloog Rupert Shelldrake (non-materiele invloedsgebieden).  Hij concludeert dat de wereld niet uit dingen bestaat maar uit relaties, en dat een identiteit een afleding van een realiteit is. Deze inzichten leiden via 'zuivere overgave'  tot 'synchroniciteit', een a-causale samenloop van omstandighedenn. 

Hij vindt daarvoor steun bij ideeën van Carl Gustav Jung em Arthur Koestler. Ook belangrijk zijn de ideeën ontwikkeld aan het MIT-Center of Organizational Learning door David Bohm en Peter Senge. De auteur is inmiddels ook aan het MIT verbonden en was voorheen onder andere werkzaam bij het Ameriican Leaderschip Forum / ALF en Shell.  

De herziening in de achtste druk (2011) betrof alleen een aanvulling bestaande uit twee hoofdstukken met citaten uit fan-mail en de nieuwste onderzoeksresultatenl beide bevestigen de mening van de auteur. Van die achtste druk is dit een onveranderde uitgave. Webwinkel

Direct kopen bij de uitgever en vanaf € 20,- gratis verzending. Meer info.
naar webshop »