Hutten bouwen

Hutten bouwen
prijs: € 16,95
bestellen:
inhoudsomschrijving:

 

Jo Schofield en Fiona Danks hebben een missie: het inspireren van kinderen, jonge mensen en gezinnen om meer tijd buiten door te brengen.

In de natuur zijn er tal van mogelijkheden voor spel, plezier, fantasie en onderzoek.  Dit boek staat vol met voorbeelden. Buiten kun je met het huttenbouwen vaardigheden leren voor het leven: vertrouwd raken met aarde, grond, geur, stekels, levende en dode takken, de bescherming die een bladerdek geeft, planten, diertjes, risico’s inschatten, leren bouwen, leren opnieuw beginnen… Door onze kinderen spelenderwijs ruimte te bieden om in de natuur te zijn, leren ze naast de technologie die in hun leven is, om een gezonde verbinding op te bouwen met onze ( kwetsbare) ecosystemen, waarvan onze toekomst afhankelijk is.

inkijkexemplaar: bekijken
overige informatie:
  • 1e druk (2017) |
  • flexicover |
  • 168 X 216 |
  • ISBN: 9789060388211
recensie

Pol Van Damme
februari 2018

Na een inleiding waarin de auteurs de bedoeling van het boek kort verduidelijken volgen zeven hoofdstukken waarin verschillende soorten hutten en tenten worden beschreven en waarin wordt uitgelegd hoe ze gebouwd kunnen worden. Vele foto’s verduidelijken wat men in de tekst bedoelt of er wordt expliciet naar de foto’s verwezen. Het laatste hoofdstuk bevat een groot aantal korte tips – met foto’s er bij – voor het maken van een hut: benodigdheden en veiligheidstips. Een index en dankbetuiging sluiten het boek af.

Het boek wil vooral een inspiratiegids zijn om kinderen aan te moedigen naar buiten te trekken en ergens een hut of schuilplek te bouwen waar ze hun fantasie kunnen uitleven en er kunnen spelen, picknicken, toneel spelen of gewoon kunnen genieten van het buiten zijn. Het is vooral gericht naar kinderen die in een landelijke omgeving leven en in de tuin, het park of bos aan de slag kunnen gaan. Kinderen uit de stad gaan weinig tips concreet kunnen gebruiken. Daarnaast is het ook noodzakelijk dat de kinderen hun hut op een plek bouwen waar het toegelaten is. Niet elk park of bos heeft een stuk ‘speelbos’. Ook de materialen zijn niet zomaar te vinden. Er wordt soms gewerkt met aan te kopen materialen, zoals wilgentakken. En al wordt er op gewezen dat de kinderen achteraf alle niet-natuurlijke materialen terug moeten meenemen; het is niet vanzelfsprekend dat dit ook gebeurt. Men bouwt soms met erg grote stukken karton en andere materialen die niet altijd regenbestendig zijn. Waardoor de momenten waarop je hiermee aan de slag kan verminderen in een gematigd klimaat dat hier heerst.
De grootste slagkracht van het boek is dat het kinderen aanzet om hun fantasie te gebruiken om hutten te bouwen met een aantal punten waaraan de jonge bouwers aandacht zouden moeten besteden.
Mooi verzorgde uitgave voor creatieve huttenbouwers.

 Webwinkel

Direct kopen bij de uitgever en vanaf € 20,- gratis verzending. Meer info.
naar webshop »