Carl Larssons familie, huis en tuin

Carl Larssons familie, huis en tuin
prijs: € 19,50
bestellen:
inhoudsomschrijving:

Carl Larsson is een van Zwedens meest geliefde kunstenaars. De prachtige aquarellen van zijn huis en familie aan het einde van de negentiende eeuw zijn geprezen als een van de rijkste verslagen van het leven in die tijd. De schilderijen in dit boek zijn een gecombineerde collectie die Larsson’s familie verbeelden - zijn vrouw Karin en hun acht kinderen - zijn huis in het dorp Sundborn en zijn boerderij, Spadarvet. De begeleidende tekst geeft een fascinerend inzicht in Larsson’s familie, het leven op de boerderij en zijn schildertechnieken. Vandaag de dag bezoeken jaarlijks meer dan 60.000 toeristen Sundborn om het huis en het werk van Larsson te bewonderen.

inkijkexemplaar: bekijken
overige informatie:
  • 1e druk (2015) |
  • gebonden |
  • 21x29,5 cm |
  • 96 blz |
  • ISBN: 9789060387474
recensie

"Iedereen kent ze, de sfeervolle schilderijen van de 19e eeuwse Zweedse kunstenaar Carl Larsson. Hoeveel daarvan afgeleide kaarten verstuurde ik niet? Specifiek aan zijn werk is dat onveranderlijk zijn vrouw en acht kinderen - en hun werknemers, van pachter tot dienstmeisjes - in en om hun huis/boerenbedrijf en tuin/land weergegeven wordt. De schilderijen roepen heimwee naar voorbije tijden op. Ofschoon: het huidige Zweden kent tot op de dag van vandaag veel mooie oude plekken waar je nog altijd een beetje ouderwets en veilig gevoel krijgt. Ik ben me ervan bewust dat dit waarschijnlijk een te zoet ingekleurd beeld geeft. Maar Zweden- liefhebbers zijn het vast met me eens, al wordt er aan dat gevoel van veiligheid flink getornd door al die enerverende Scandinavische crimiseries waarvan we maar niet genoeg kunnen krijgen. Terug naar Larsson. Ik heb van dit boek genoten. De tekst is informatief, met veel leuke details; de afbeeldingen onveranderd aantrekkelijk.
Het huis van de familie Larsson in Sundborn , inclusief veel van Larssons werk, is van 1 mei tot 30 september te bezoeken (voor info zie www.clg.se)."

Simone Thomasse, juni 2015, http://bewustzijnonline.nl/www.bewustzijnonline.nl/boeken.html

"De afbeeldingen in dit boek circuleren al jaren als platen en
kaarten in de vrijescholen. Voor kinderen geven ze een beeld
van de dagelijkse dingen in en rond het huis zoals het vroeger
was. Kinderen kijken er graag naar. Aan de hand van de platen
komen gesprekken op gang. Dit boek bevat veel van deze platen.
Het verhaal is vooral voor volwassenen interessant omdat
het vertelt over de beroemde Zweedse kunstenaar en hoe hij de
aquarellen maakte. De platen zijn mooi om de kinderen naar
te laten kijken. Mooi boek op de jaartafel omdat het ook de
verschillende seizoenen in beeld brengt."

Rondom het Kind 2015-2

[...] "Carl Larssons Familie, huis en tuin is eerder een kijkboek dan wel een verhalenboek. De tekst geeft informatie over wat je ziet op de schilderijen en wijst op details die je anders misschien over het hoofd zou zien. Wie is de vrouw in het atelier? Zie je boven in de hoek Ulf die uit het raampje hangt? Wat staat er op de deur geschilderd?
Centraal staat het leven van de schilder, zijn vrouw Karin en hun acht kinderen. Het boek zoomt in op het alledaagse gezinsleven in en om het huis. Bij elk schilderij hoort wel een verhaal - echt of verzonnen?"[...] Als je samen met kinderen in het boek kijkt kan je vertellen wat je ziet en over hoe het leven vroeger was. Kinderen vinden het beslist boeiend dat het boek over echte mensen gaat. Het is ook fijn dat dit boek het gezinsleven op een heel positieve manier voorstelt. Dat levert de volwassen kijker beslist een vleugje nostalgie op.
Een boek zonder leeftijd voor wie van kunst en kinderen houdt.[...]

De tekst bij de aquarellen en schilderijen is niet op maat van jonge kinderen geschreven. Wie het boek samen met kinderen bekijkt vindt er wel veel inspiratie om te vertellen over de wereld van het gezin Larsson."

Rita Ghesquiere http://www.lees-wijzer.be/begeleider/boek/carl-larssons-familie-huis-en-tuinWebwinkel

Direct kopen bij de uitgever en vanaf € 20,- gratis verzending. Meer info.
naar webshop »