Kerstfeest in het grote bos

Kerstfeest in het grote bos
prijs: € 19,50
bestellen:
inhoudsomschrijving:

De konijntjes Nina en Flip vinden iets vierkants met allerlei tekens erop. De slimme kraaien zeggen dat er TOMTE NAAR B op staat. Dat betekent natuurlijk dat tomte naar de dieren in het Grote Bos zal komen! De kraaien vertellen ook dat tomte meestal met Kerstmis komt. En de eekhoorns weten dat het kerst wordt, als men allerlei mooie dingen in de bomen hangt, een kerstmaal kookt en samen lekker eet, danst en zingt. En dat iedereen dan heel lief voor elkaar is! Overal is men nu druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. De enige die nog ontbreekt is tomte. Nina en Flip gaan op weg om hem te zoeken. Maar er trekt een sneeuwstorm over het Grote Bos en de konijnen verdwalen... Sprookjesverteller Ulf Stark en sprookjes illustratrice Eva Eriksson hebben samen een prachtig adventsverhaal gemaakt dat iedereen in een blije en vrolijke kerststemming brengt in de dagen voor Kerstmis.

inkijkexemplaar: bekijken
series: Feestdagen
overige informatie:
  • 2e druk |
  • gebonden |
  • 24,5x26,5 |
  • 104 blz |
  • ISBN: 9789060387382
recensie

"Een prachtig dik sfeervol boek met sprookjesachtige illustraties rondom het kerstfeest. Leuk om voor te lezen en de illustraties geven het boek een prachtige dromerige sfeer."

www.peuteren.nl Lees de volledige boekbespreking hier

 

BOEKENVONDST:
Tomte, een kleine kabouter die graag moppert maar ook een gouden hartje heeft, woont aan de rand van een groot bos in een hondenhok. Dit hok heeft hij omgebouwd tot een klein schattig huisje. Tijdens een stormachtige dag neemt de wind zijn puntmuts, zijn wanten en zijn naambord mee, waarop staat ‘TOMTE NAAR B’. Twee konijntjes vinden de drie attributen en nemen deze mee naar het hart van het Grote Bos, waar zij samen met een grote konijnenfamilie onder een reusachtige eik wonen. Samen met andere dieren uit het bos proberen zij de drie attributen te ontraadselen. Uiteindelijk vinden ze dat de puntmuts een wimpel moet zijn, de wanten slaapzakken voor muisjes en het bord waar op staat ‘Tomte naar B’ een aankondiging, dat er een kabouter naar het Grote Bos komt. En omdat tomtes eigenlijk alleen met kerstmis op bezoek komen, verwachten ze dat er met kerstmis een tomte komt. Dit vinden de dieren van het Grote Bos een hele eer en ze stellen dan ook alles in het werk om de tomte heel feestelijk met kerstmis te ontvangen. Onze tomte weet echter van niets. Hij is helemaal niet van plan om naar het Grote Bos te gaan en zeker niet met kerstmis. Hoe dit allemaal afloopt kunnen jullie in dit adventsboek lezen. Een mooi advents- en kerstverhaal met werkelijk prachtige tekeningen, dat toewerkt naar een verrassend kersteinde.
Facebookgroep *vrijeschool* Webwinkel

Direct kopen bij de uitgever en vanaf € 20,- gratis verzending. Meer info.
naar webshop »