De vos en de ster

De vos en de ster
prijs: € 18,50
inhoudsomschrijving:

 

De Vos en de Ster is het verhaal van de vriendschap tussen een eenzame vos en de ster die hem verlicht op zijn pad door het grote donkere bos. De stralen van de Ster helpen Vos om voedsel te vinden, achter de konijnen aan te rennen en in de regen te dansen. Maar op een nacht dooft de Ster en verandert het leven. Vos blijft achter en verlangt naar warmte in de kale duisternis. Om zijn Ster terug te vinden moet Vos voorbij de grenzen van zijn wereld gaan. Hij wordt bijgelicht door moed, nieuwe vrienden en misschien wel een nieuwe hemel vol schitterende sterren.

Een originele fabel over nood en verlies, verteld door een reeks prachtige illustraties, die een perfect huwelijk aangaan met het proza. Uitzonderlijk mooi vertaald door Jan Rot.

Een hartverwarmend boek, dat jong en oud doet opkijken naar het firmament.

Waterstone Book of the Year winnaar 2015

Opgenomen in The 100 best children’s books van Timeout.com

inkijkexemplaar: bekijken
bestellen:
overige informatie:
  • 1e druk |
  • gebonden |
  • 25 X 17,7 cm |
  • ISBN: 9789060388235
recensie

Kinderboekenpraatjes

www.jaapleest.nl door: Jaap Leest

De vos en de ster is vooral een boek voor de liefhebbers van vormgeving en illustratie en is bij vlagen betoverend. Met weinig kleurgebruik, maar als er dan toch kleur is, knalt het de pagina’s af. Bladzijden als behangetjes en zoekplaatjes, met bomen en sterren en dieren. De tekst is er soms lelijk opgeplakt en voelt dan als een dissonant. Het verhaal is dromerig maar ook een beetje quasi-filosofisch, over Vos die zijn pad verlicht ziet door Ster. Dan wordt het plotseling donker en is Vos zijn kompas kwijt. Na een winterslaap is de hemel ineens vol sterren, daar moet die van hem ook ergens tussen stralen.  Mooi van taal, dat wel, en fraai vertaald door Jan Rot:  ‘Onder de helle hemel vol sterren vond Vos zijn weg door het woud’.  Het zijn de illustraties die dit boek bijzonder maken. De oranje Vos met zijn gele streepjesvacht tussen de herfstbladeren, een waar kunstwerkje. Lees meer op http://www.jaapleest.nl/nieuwe-prentenboeken-najaar-2017/Reacties